Publicaties in andere talen

Klik hier voor Engels
Klik hier voor Frans

Boeddhisme Nu

magazine_bnu3p

 

Boeddhisme Nu

Buddhism Today

buddhism today33

 

www.buddhism-today.org

Bouddhisme Aujourd´hui

bouddhisme-aujourd-hui-7-210x300

Boeken over Boeddhisme

Lama Ole Nydahl - Hoe de dingen zijn: een moderne inleiding tot Boeddha's leer

“Hoe de dingen zijn” is meer dan een boeddhistisch leerboek. Het gaat hier om een levende overdracht van de diepe wijsheid van Boeddha - geschreven door een westerse boeddhistische meester. Lama Ole Nydahl slaagt erin om de millenia oude boeddhistische leer op een begrijpelijke en open manier over te dragen. Aan de hand van vier meditaties kan de lezer een eerste ervaring opdoen met de bevrijdende en krachtige methoden van het Tibetaanse Boeddhisme.

Lama Ole Nydahl - Boeddha en de Liefde: tijdloos en praktisch advies voor het verenigen van mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten

Het Diamantweg-boeddhisme (Vajrayana) ziet liefde en relatie als basis voor persoonlijke ontwikkeling en een vervuld leven. We groeien door liefde. Lama Ole Nydahl beschrijft op een heldere, toegankelijke wijze wat Boeddha adviseerde om een liefdesrelatie zo vorm te geven dat zowel het paar als de mensen in hun omgeving een toestand van geluk binnentreden. Hoewel dit boek vanuit een boeddhistisch standpunt geschreven is, is het ook voor niet-boeddhisten zeer goed lees- en bruikbaar.