Open meditatieavonden

***********************************

Boeddhistisch centrum Brussel

 

Wilt u deelnemen aan onze Publieke Meditatieavonden, mail ons dan van tevoren:
brussels@diamondway-center.org
Vermeld uw volledige naam en GSM-nummer en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


 
 
 

***********************************

 

Vanwege de huidige COVID-19 situatie zijn alle openbare meditatieavonden tot nader order opgeschort!

 
 
Regelmatige meditaties in Gent:
dinsdagavond 20u30 

>>Tijdstippen en verdere info: klik hier<<************************************ 

Meditatie

Wat meditatie is

In het boeddhisme betekent meditatie "moeiteloos verwijlen in dat wat is". Deze staat kan ontstaan door de geest te kalmeren en vast te houden, met de lichaamseigen energieën te werken en door op boeddhavormen van energie en licht te mediteren. De effectiefste methode is die van de voortdurende identificatie met de eigen boeddhanatuur, die onderricht wordt in de Diamantweg. Door de hoogste zienswijze te behouden tijdens en tussen de meditaties, wordt het doel, het Grote Zegel (Skt. Mahamudra), bereikt.

Alles wat we ervaren wordt gecreëerd in onze eigen geest. Daarom is het belangrijk de tijdloze, onverstoorbare natuur van de geest te ervaren. Door meditatie kan de geest zijn volledige potentieel bereiken en dit leidt stap voor stap naar het doel van boeddhistische oefening: verlichting.

Hoe kan ik dit uitproberen?

In onze centra gebruiken we verschillende meditatieoefeningen, geleid in het Nederlands, Frans of Engels. De hoofdmeditatie is die op de 16de Karmapa. De meditatie op de 16de Karmapa wordt regelmatig aangeboden -in sommige centra dagelijks- en is ideaal voor nieuwe geïnteresseerden. Natuurlijk kan iedereen vrijblijvend deelnemen, zonder verplichting of bijdrage.